Thursday, October 28, 2010

Goda havrekakor

Hittade ett recept på havrekakor från en gammal bakbok som jag hittade när jag var och rensade i förrådet förra veckan. Gjorde om receptet lite...

4½ dl fiberhavregryn
1 dl krusakli
2 dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
150 gram rumsvarmt smör
1 dl muscovadsocker
1½ dl sirap
1 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
½ tsk salt
½ dl vatten

Sätt ungnen på 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna och smöret. Tillsätt sedan sirap, vatten och nötterna eller chokladen. Rulla ihop degen till en korv och ställ in i kylskåpet i 30 min. Sänk ungsvärmen till 175 grader och grädda i 10-15 min. Ta ut och låt svalna på ett galler och sedan är det bara att njuta av kakorna.

Jag delade upp degen och gjorde två olika cookies,

en med hackade cholkadbitar

och de ljusare är med hackade mandlar, pecannötter, kokos och kanel

No comments:

Post a Comment