200 gram mandelmassa
100 gram margarin
4 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
lite rivet citronskal
125 gram nougat
(jag använde dubbelnougat, 2 st räcker om man inte vill ha så mycket)
rostade mandelspån
Sätt ungnen på 175 grader.
Vispa ihop äggula, mandelmassa, bakpulver, vaniljsocker och smält smör. Tillsätt sedan vetemjöl, kesella och rivna citronskal och rör ihop till en jämn smet.
Vispa äggvitorna i en annan bunke till ett hårt skum, vänd sedan försiktigt ner den i smeten och rör om.
Smörj och mjöla en rund form met avtagbar botten. Häll smeten i formen och grädda i 25 min. Ta sedan ut kakan och lägg folie över så att den inte blir så mörk och grädda i ytterligare 15 min.
Smält nougaten i en skål över vattenbad och bre ut över kakan och dekorera med mandel.
No comments:
Post a Comment