Botten:
1 dl muscovadsocker
2 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g margarin
1 ägg
3 dl blåbär eller mer
Smultäcke:
1 1/2 dl fibrerhavregryn
1/2 dl socker
1 tsk vanilsocker
50 g smält smör
mandelflarn, kokos och honung
Blanda ihop alla det torra ingredienserna. Skär rumsvarmnt smör i kuber och arbeta in det till en deg och blanda sist i ägget. Tryck ut degen på en pajform, häll i blåbären. Blanda sedan ihop havregryn, socker och vaniljsocker tillsammans med smält smör och bre ut över bären. Granera (och blanda lite lätt ihop med smultäcket) med mycke mandelflarn och kokos, ringra över med honung. Grädda i 200 grader i ca 20-25 min, låt svalna och servera med glass eller vaniljvisp.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment