Botten
100 g rumsvarmnt smör
1 1/2 dl socker
5 äggulor
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl socker
150 g choklad
Vispa ihop smör och socker, tillsätt en äggula i taget under omrörning och sist i mjölken. Blanda sedan ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en annan bunke och blanda sedan ihop det med äggsmeten. Häll smeten i en avtagbar form med bakpplåtspapper.
Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna. (Jag tog Lindt citron)
Vispa äggvitorna och häll samtidigt i socker, lite i taget. Vispa till hårt skum. Ringla i chokladen och rör ihop lite slarvigt. Häll marängsmeten ovanpå kaksmeten och grädda i 150 grader i ca 40 min. Låt svalna. Servera den som den är eller bre på ett lager grädde och granera med vad ni vill.
Själv hade jag grädde, rostade hasselnötter och med mini dajm. Dessutom så strödde jag i lite nötter, minimarshmellow och kolasås över smeten innan jag bredde ut marängen, lite knaprigare och kladdigare :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment