
Botten:
3 dl hasselnötter
3 dl mandlar
10-12 medjool dadlar, urkärnade
2 msk kokosolja
en nypa salt
Fyllning:
6 dl färska eller frysta hallon (och jordgubbar)
1 dl honung
2½ dl mascarpone
2½ dl kesella med vanilj
Mixa nötterna i en blender eller med en stavmixer tills det blir lite grovkorningt. Tillsätt sedan dadlar, kokosolja och salt och mixa ihop allt till en deg. Platta ut degen i en löstagbar rund pajform och stoppa in den i kylen medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienserna till fyllningen med en stavmixer. Häll fyllningen över i bakformen och sätt in i frysen i ca 1-2 timmar. Cheesecaken ska vara lite lätt fryst men inte djupfryst. (det ska gå att skära upp den utan problem, fast visst kan man frysa den men då måste man ta ut den ett tag innan och låta tina upp innan servering)
Dekorera cheesecaken med färska bär och servera.
No comments:
Post a Comment