Saturday, January 15, 2011

Death by chocolate

Bakade denna sockerkaka som heter Death by chocolate but if u ask me så är det här inte en riktig "death by chocolate" kaka. Jag har ätit fler kakor/tårtor som är chokladigare och som skulle passa bättre under detta namn. Men god var den, så god att jag han äta upp en hel nästan själv och bakade ytterligare en till nån timme senare fast minskade på kakaon och blandade i smält choklad istället. Receptet kommer från Therésia Erneborg som driver bloggen Söta saker. Checka in hennes fina blogg. Receptet fanns med i senaste nummret av tidningen Hembakat.


150 gram smör
200 gram mörk choklad, 70%
2 ½ dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk birkabonat ½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crem fraiche

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, bryt chokladen och blanda ner det i det smälta smöret och rör om tills det har smällt ihop.
Vispa socker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandingen och de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför förr inuti. Låt den svalna. Toppa med smält choklad och servera med grädde eller dekorera med bär.

No comments:

Post a Comment