Thursday, December 9, 2010

Mandelbiskvi med red bean fyllning

Dessa mandelkakor med asiatisk smak gick hem hos min kära mor som i vanliga fall inte äter sötsaker, kakor, bakelser, glass, choklad, chips... pretty much everything that I like to eat. Makes you wonder where my sweet tooth is coming from huh, not from my mommy for sure. We are the total opposite when it comes to eating and food. Men dessa fick tummen upp från mom.



Kakor
200 g sötmandel
300 g florsocker
4 äggvitor

Skålla, skala och mal mandeln.Vispa äggulorna hårt och blanda med mandelmjölet och florsockret. Klicka ut små klickar på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 6-10 min.

Fyllning
1 paket kidney bönor från GoGreen.
Skölj och koka upp med lite vatten. Häll ut vattnet när det har börjat koka och tillsätt lite socker. Mixa till en slät massa och sila röran för att få bort skinnet.

Lägg ihop mandelkakorna två och två med en klick kräm emellan.

No comments:

Post a Comment