Monday, November 29, 2010

Banankaka

Här kommer receptet på min supergoda banankaka! Som sagt banan, kanel och nötter är en favoritcombo hos mig. vill man göra det lite juligare kan man blanda i lite peppakaksgrydda, nejlika eller kardemumma istället för kanel eller varför inte mixa lite av allt?



150 gram rumstemererat smör
2½ dl muscovadsocker
3 ägg
3 dl siktat vetemjöl
1 tsk birkabonat
1 tsk kanel
2½ dl mosad banan (jag brukar ta 3 st mogna bananer)
1 dl creme fraiche (går minst lika bra med eller utan)
1 dl govt hackade valnötter (jag brukar h i lite mer eller valfri nöt)

Sätt ungnen på 180 grader.
Vispa smör och socker tills smeten är ljus och krämig.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa efter varge ägg.
Blanda det torra ingredienserna och vänd sedan ner det i äggblaningen, mosade bananer och creme fraiche.
Grädda i ca 1 timme, känn efter med en provsticka.

No comments:

Post a Comment