Wednesday, December 1, 2010

Första December!

Nu är det bara två veckor kvar innan jag åker norrut, yeey!

Här kommer ett recept på ett jätte enkel filmjölksbröd som bakas oftas och som kan lätt varieras med olika "fyllningar". Jag bakar detta bröd åt min syster titt som tätt, hon säger till när hon brehöver nytt bröd och så bakar jag det åt henne, ja visst är man en snäll syster ;)

Detta bröd blir lättast att skära dan efter eller tills den har svalnat helt annars är det lite svårt att skiva brödet när det är varmt och nybakat.


Detta är basreceptet och sedan kan man fritt välja vad man vill ha i sitt bröd, man kan ha nötter, frön, torkad frukt efter smak och tycke, sylt eller varför inte grönsaker? Jag tycker personligen om att ha rivna morötter. Dekorera med frön om du inte har det i degen och lite flingsalt över.

2 dl fullkornsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
0,5 dl krossad linfrön
0,5 dl havrekli
2 tsk birkabonat
5 dl filmjölk

Denna gång hade jag i 1 dl grovt hackade cashew, 1 dl torkat tranbär och 0,5 dl solrosfrön

Blanda ihop alla det torra ingredienserna, rör sedan i filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg. Grädda brödet i ugnens nedre del i ca 50-60 min i 200 grader.

Enjoy homemade fresh bread everyday!

No comments:

Post a Comment