Jag har en vana att äta något sött efter maten, det behöver inte vara "en riktig dessert" tex banabasplitt, chokladtårta, cheescake el något sånt utan det kan vara en liten choklad bit (ok inte en utan snarare en hel chokladkaka, har man väl börjat äta är det svårt att sluta....), kex, nötter.
En jättegod och enkel dessert är denna lilla "paj" el "tartlette" som är jättegod och super nyttig!

Här är min eget påhittade recept på en raw paj, helt utan margarin, socker och mjöl och dessutom utan grädde, marscaponeost, phillyost eller kessella som alternativare "nyttigare" fyllning...
Pajskalet är gjord av blandade nötter, frön, torkade frukter och bär. Mixa ihop allt och tryck ut i en form. Mixa bananer till en slät smet och häll i formen, låt sedan stå i frysen i ca 1 timme el ngt så att det kallnar och fryser till men inte stelnar. Ta ut och dekorera med jordgubbar... Redo att ätas.
No comments:
Post a Comment