Friday, June 25, 2010

Glad midsommar!

Vill dela med mig av denna recept som jag hittade hos Leila Lindholm. En jättegod fryst mascarponesheescake, men jag gjorde min i en kakform och med extra grädde på toppen. Passar jättebra i sommar... eller året runt för min del ;) Denna mascarponetårtan är en riktig hit här hemma hos oss, själv kan jag äta upp halva tårtan all by myself.


4 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
3 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Krossa kexen för hand med en kavel el i en mixer.
Häll smeten i en form med löstagbar botten. (om man vill så kan man varva med kexsmulor och smet) Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
Granera med färska jordgubbar eller andra härliga sommarbär.

No comments:

Post a Comment