Wednesday, January 19, 2011

Still not ready....

Nä, ännu ingen baby idag. Lillen där inne ser inte ut att vilja komma ut. Vi får väl helt enkel vänta tills han är redo att komma ut för att träffa oss. Han tar då sin lilla tid minsann.

Inget lär hända i natt så jag ska nog ta och göra mig i ordning och lägga mig. Idag har det varit en ganska så stressig dag så jag kommer nog inte att ha problem med att somna. Godnatt.

Snart.....




Förhoppningsvis om allt går som det ska göra så kommer Louisa att föda idag. Nu har hon varit på sjukhuset sedan i måndags och babyn ser inte ut att vilja komma ut... Så barnmorskorna har fått sätta igång hennes värkar eftersom hon har gått över tiden och det är dax för babyn att komma ut. Först så var det beräknat att hon skulle föda i början av januari men så blev det inte. Nu får vi bara hoppas på det bästa!

Vi längtar så.

Early morning craving

What to do when u got chocolate craving? I know, u make a wonderful and healthy chocolate mousse of avocado and raw cacao powder. This time I´m gonna try the recipe from the back of Reneé Voltaire cacao powder. Usually I have my own recipe but it could be fun to try another one and see which one is better. I´m still very much in my raw chocolate mousse period.... good thing that avokados are healthy hihi.

Tuesday, January 18, 2011

Mot sjukhuset

Ska ta på mig jackan och åka mot sjukhuset med lite hemlagad mat. Pappa har gjort en kinesisk ginger and vine chicken soup som luktar underbar!

The older generation says this soup is good for keeping warmth in our body, so it is particularly suitable for consumption during cold seasons. My parents believe that it is very nutritious and very good for health. A lot of women drink this soup after giving birth to help to restore and rejuvenate the body. Ginger, sesame seed oil & chicken is a common trio in chinese cooking especially for new mothers. But everybody can enjoy this wonderful soup and its benefits.

Bye for now...

Frukost


God morgon! Sitter och äter frukost i lung och ro, dagens viktigaste måltid. När jag var yngre burkade jag skippa frukost ibland för att istället sova ut några min extra men det var länge sedan. Nu vill jag äta frukost, gärna en riktig stor och ordentlig frukost. Idag blev först en green juice sedan blev det yogurt med blåbär och en nötmix och två skivor solrosbröd med keso, gurka och linfrö.

Senare på dan ska jag fara till sjukhuset och hälsa på. Ska först förbi stan och köpa massa godis, kakor och choklad så att de har lite gott att mumsa på när de är där. Det finns ju inte mycket till hads på sjukhus. Få se om jag hinner svänga ihop en kaka eller något innad vi ska till sjukhuset. Önskar er alla en trevlig dag!

Saturday, January 15, 2011

Death by chocolate

Bakade denna sockerkaka som heter Death by chocolate but if u ask me så är det här inte en riktig "death by chocolate" kaka. Jag har ätit fler kakor/tårtor som är chokladigare och som skulle passa bättre under detta namn. Men god var den, så god att jag han äta upp en hel nästan själv och bakade ytterligare en till nån timme senare fast minskade på kakaon och blandade i smält choklad istället. Receptet kommer från Therésia Erneborg som driver bloggen Söta saker. Checka in hennes fina blogg. Receptet fanns med i senaste nummret av tidningen Hembakat.


150 gram smör
200 gram mörk choklad, 70%
2 ½ dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk birkabonat ½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crem fraiche

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, bryt chokladen och blanda ner det i det smälta smöret och rör om tills det har smällt ihop.
Vispa socker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandingen och de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför förr inuti. Låt den svalna. Toppa med smält choklad och servera med grädde eller dekorera med bär.

Friday, January 14, 2011

On my face


Detta är de produkter som jag använder mig av just nu, morgon och kväll.
Jag gillar att blanda och pröva olika märken och nya produkter hela tiden så jag har ingen favorit, favorit men jag har favoritprodukter som jag återkommer till, som jag har köpt när det tagit slut. Ren´s ansiktsolja är en sådan som har finns med i min "A Favourite" lista. Och dessa små gråa serum kapslar från Elizabeth Arden är riktig bra! Har andvänt dessa kaplar nu i nån månad och känner en viss skillnad, man blir len och mjuk. Gillar att det är i kapselform, just twist and smooth on to face.

My latest craving...


Till efterätt blir det ännu en gång choklad mousse gjorde på avokado med nötter. Jag är i en rikitg chokladmosse period nu. Äter det så gott som dagligen. Jag har ätit det till frukost, som efterrätt efter lunch och middag och på kvällarna som mellis. Can´t get enough!

Rasberry Cheesecake

Här kommer receptet på min goda födelsedags tårta som jag gjorde till mig själv på min födelsedag :)



Botten:
3 dl hasselnötter
3 dl mandlar
10-12 medjool dadlar, urkärnade
2 msk kokosolja
en nypa salt

Fyllning:
6 dl färska eller frysta hallon (och jordgubbar)
1 dl honung
2½ dl mascarpone
2½ dl kesella med vanilj

Mixa nötterna i en blender eller med en stavmixer tills det blir lite grovkorningt. Tillsätt sedan dadlar, kokosolja och salt och mixa ihop allt till en deg. Platta ut degen i en löstagbar rund pajform och stoppa in den i kylen medan du gör fyllningen.

Mixa alla ingredienserna till fyllningen med en stavmixer. Häll fyllningen över i bakformen och sätt in i frysen i ca 1-2 timmar. Cheesecaken ska vara lite lätt fryst men inte djupfryst. (det ska gå att skära upp den utan problem, fast visst kan man frysa den men då måste man ta ut den ett tag innan och låta tina upp innan servering)

Dekorera cheesecaken med färska bär och servera.

Wednesday, January 12, 2011

One change makes a difference


As I get older I have realised one thing and that is I want to make better choices in my life. I want to be a woman who takes care of myself and the world around me. I want to live my deepest core values. I want to take care of my health, look and feel gorgeous. I want each year to get better as I grow older. I want to be kinder and wiser, and I want to see this reflected in the world around me.

Tuesday, January 11, 2011

My colour of choice


Jag har som sagt önskat mig en Kitchen Aid ett tag men haft lite svårt att bestämma vilken färg jag vill ha eftersom det finns i så många fina färger. Ett tag stod det mellan cerise, gul, päron grön, orange och äpplegrönt. Sedan lyckades jag sålla bort två av dom och så stod det mellan gul, äpplegrönt eller päron grön men till slut så blev det ändå en...... svart after all, trots att det finns i rengbågens alla fina färger. Tänkte att en svart Kitchen Aid skulle passa bättre ihop med resten av mina köksprylar som går i lite vitt, genomskinligt, svart/silver/krom/metall-hållet. I början funderade jag ett lite tag om det inte skulle vara fint med en äpplegrönt Kitchen Aid trots allt, men innsåg snabbt att svart är ändå bäst. Simple, elegant and timless.



I love my shiny black Kitchen Aid!

Monday, January 10, 2011

A pleasant suprise?


Bland alla fina blommor som jag fick på min födelsedag fanns det en liten bukett med tre stora, rosa rosor som jag inte vet vem det är ifrån. Jag ringde blommsterbutiken som levererade dessa blommor och frågade vem som skickade dessa blommor men tydligen så är avsändaren hemlig. Min syster misstänkte att det kanske kunde vara X som hade skickat dessa rosor men jag frågade en gemensam kompis om han visste om det kunde vara X men han visste inte säkert. Jag har försökt ta reda på vem som kan ha skickat dessa rosor till mig men inte lyckats klura ut vem det är ifrån så jag antar att jag har en hemlig beundrare där ute någonstans. Tack för blommorna vem du nu är.

Friday, January 7, 2011

The pillars of the earth

Jag hade planerat att se miniserien Svärdet och spiran som är en filmateseringen av boken The Pillars of the earth. Jag läste boken när jag bodde i Shanghai/Seoul. Eftersom jag varit upptagen både onsdag och torsdag pga av kalas och anniversary hade jag programerat in det för inspelning but to my suprise så fick jag tydligen inte med första avsnittet? Kostigt, men som tur är så har jag ju läst boken och vet hur den börjar... och slutar. Som i det flesta fallen så är boken många gånger bättre än filmatiseringen. Boken är dessutom över 900 sidor lång så ni kan ju tänka er hur mycket som inte kom med i miniserie - versionen. Om du gillade serien och tycker om att läsa och har tid, så tycker jag att du borde läsa boken, en riktig tegelsten till bok men bra mycket bättre än serien.

Funderar på om jag ska ta och läsa fortsättningen på historien nu när man har fått en liten snabb resumé av första delen i historien... men först ska jag läsa klart min nurvarande bok och sedan om jag känner för det kanske jag läser förtsätningen.

Thursday, January 6, 2011

Flower power



Förrutom att jag blev väckt av en blommsterbud som plingade på dörren tidigt igår så fick jag fler blommor levererade till mig senare under dagen. Hittade dessa utanför min dörr när jag kom hem igår. Visst blir man glad av blommor? Lite extra speciellt när det är oväntat också. Jag hade ingen aning om att jag skulle få så många blommogram levererade till mig igår. Tack kära vänner för dessa underbara och oväntade blommor och all uppvaktning på min födelsedag, ni vet vilka ni är. Puss

Senare idag blir det kalas igen, då fyller Kenneth år. Happy birthaday Kenneth!

Wednesday, January 5, 2011

Celebrations!

Blev väckt av blomsterbud och fick pannkanstårta till frukost! Nice :)


Happy 10 - years anniversary Louisa and Kenneth! Many more to come and I´m so happy that your both are here so we can celebrating today together.
In marriage two people share all the joy and sadness of life and all the supreme pleasure.... and the biggest gift of them all is yet to come!

Tuesday, January 4, 2011

Planering och hemlighetsmakerier...

Idag har jag fixat och trixat med de sista inför morgondagen. Förrutom att jag fyller år imorgon så firar även Louisa och Kenneth hela 10 år som gifta! Och det tycker jag ska firas och har därför planerat en liten överraskningsfest till deras ära, hihi. När det gifte sig för 10 år sen så "lånade" jag ut min födelsedag till dem, ni vet something borrowed, something old, something new and something blue eller hur? Om vi befinner oss på samma plats alla tre så brukar vi fira ihop, sista gången vi befann oss på samma ställe den 5 january var 7 år sen då vi var i Indien. Imogron firar vi åter morgondagen tillsammans igen efter många år, yeeey.
Ju äldre man blir dessto mer inser man hur fort tiden går, swoooch!

Sunday, January 2, 2011

Raw Chokladmousse

Lyxar till det med en "guilt free" chocolate mousse. Denna otroligt goda mousse är gjord på avokado, yup hard to belive huh. Love it!


Ta en mogen avokado och mixa tillsammans med raw cacao eller carob, svårare än så är det inte, lätt som en plätt!

Om man vill så kan man mixa i en banan as well, 1-2 dadlar och lite agave. Toppa med nötter. Tips, smaksätt med vanilj eller kanel.

Saturday, January 1, 2011

20110101

Let this year be a year of transforma and joy. Let go of whatever that is not working in your life. Find happiness and peace within yourself and enjoy everyday to it fullest. We only have one life to live so let´s not treat it lika a rehersal.

May 2011 be the beginning of a better happier and healthier life!